In English

Järjestyssäännöt

Jotta kaikilla olisi mahdollisimman hauskaa Finnconissa ja Animeconissa, on muutamia yhteisiä sääntöjä, joita kaikkien odotetaan noudattavan. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa häiritsevästi käyttäytyvät henkilöt coneista.

Finnconissa ja Animeconissa noudatetaan Suomen lain lisäksi muutamia muita pelisääntöjä. Ohjeet pätevät Tampere-talon ja sen terassin lisäksi myös Tampere-talon välittömässä läheisyydessä. Sorsapuisto ei kuulu viralliseen conialueeseen.

Aseet ja propit

Finnconissa ja Animeconissa noudatetaan Suomen lakia, mikä kieltää aitojen ja aitojen näköisten ampuma- ja teräaseiden kuljettamisen julkisilla paikoilla. Teroittamattomatkin teräaseet ja aidon näköiset asereplikat on siis kielletty. Tämän lisäksi erityisen suurikokoiset propit (ovat ne sitten aseita tai eivät) pitää jättää vartioituun asenarikkaan (Sorsapuistosalin-puoleinen sisäänkäynti). Hyvänä nyrkkisääntönä voi ajatella, että kantajaansa pidemmät tai yli puoli metriä leveämmät propit ovat erityisen suurikokoisia ja ne pitää jättää a senarikkaan. Asejäljitelmät ynnä muut sellaiset kuuluvat kiinteästi puvustukseen ja pysyvät siinä kiinni. Järjestäjillä on oikeus tarkistaa, että kaikki potentiaalisesti vaaralliset propit on kiinteästi kiinnitetty osaksi asua. Minkä tahansa miekan, ampuma-aseen tai muun kättä pidemmän heiluttelu sisätiloissa on kiellettyä. Proppien kuljettajien velvollisuus on noudattaa erityistä varovaisuutta!

Cosplay-kilpailuun osallistujat saavat ottaa suurikokoisetkin propit mukaansa kilpailuun, mutta vain kilpailun ja siihen liittyvän kuvauksen ajaksi. Samoin Cosplaykuvauspisteeseen saa tulla suurikokoisen propin kanssa kuvattavaksi, mutta se pitää välittömästi kuvauksen jälkeen viedä takaisin asenarikkaan.

Alkoholi ja muut päihteet

Omien alkoholijuomien nautiminen Tampere-talon alueella ja sen välittömässä läheisyydessä on kielletty. Järjestyksenvalvojilla on velvollisuus takavarikoida kielletyt aineet ja poistaa paikalta häiriköt tilaisuutta pilaamasta. Tupakointi on sallittua vain ulkotiloissa, kohtuullisen matkan päässä ulko-ovista.

Täysi-ikäisten con-vieraiden viihtymiseksi Tampere-talossa on kuitenkin erillinen, ainoastaan täysi-ikäisille sallittu anniskelualue, Ravintola Duuri 3.kerroksessa. Tupakointi ei ole sallittua sielläkään. Myös kahvila Soolo 1.kerroksessa myy alkoholijuomia täysi-ikäisille con-vieraille.

Muuta

Järjestyksenvalvojien, con-järjestäjien ja Tampere-talon henkilökunnan ohjeita on toteltava kaikissa tilanteissa.

Tampere-talon seinille ei saa kiinnittää yhtään mitään. Myöskään kaiteilla ei ehdottomasti saa kiipeillä. Alueet, jotka on suljettu yleisöltä on todella suljettu yleisöltä eikä niihin saa mennä.

Portailla ei saa istua! Se heikentää turvallisuutta ja ennen kaikkea viihtyvyyttä (tukkii kulkuväylät, joten ohjelmanumeroista toiseen siirtyminen vaikeutuu), joten älä istu portailla! Ota muut conikävijät huomioon kuvia ottaessasi - liikennettä ruuhkaisella käytävällä tai myyntipöytäalueella ei saa tukkia poseeraamalla tai pyytämällä muita kuvattaviksi. Kuvaamista voi suorittaa väljemmissä tiloissa esimerkiksi Sorsapuistosalin päädyssä.

Tapaturmista, onnettomuuksista, järjestyshäiriöistä ja muista ongelmista tulee ilmoittaa viipymättä järjestyksenvalvojille tai muille järjestäjille.

Tampere-talon saleissa ei saa syödä eikä juoda.

Tampere-taloa ei ole tarve roskata, eli siivoa jälkesi ja vie roskat roskiin! Tampere-talo suljetaan yön ajaksi siten, että muu talo suljetaan kokonaan kello 18 ja Sorsapuistosali kello 24.00 Animeconin Iltabileiden jälkeen.

Vaikka Sorsapuisto ei kuulukaan viralliseen con-alueeseen, on siellä oleskelu luonnollisesti sallittua ja siellä on paljon tilaa poseerata valokuvia varten. Ottakaa kuitenkin huomioon myös puiston muut käyttäjät ja muistakaa kerätä sieltäkin mahdolliset roskat mennessänne. Roskattu puisto ei ole kaunis.