In English

Utopioita ja nuortenkirjallisuutta - Fantastista tutkimassa

IX Scifi- Ja Fantasiatutkijatapaaminen

Suomen Nuorisokirjallisuuden Instituutissa Tampereella

Torstaina 24.7. & perjantaina 25.7. 2008

Finnconin yhteydessä järjestettävän yhdeksännen scifi- ja fantasiatutkijoiden tapaamisen teemoina ovat utopiat sekä nuorisokirjallisuus. Tällä kertaa tutkijatapaaminen toteutetaan laajempana kuin koskaan aiemmin.

Yleisteemaan ”utopiat” sopivat tietysti myös dystopiat ja ekotopiat. Nuorisokirjallisuus taas on eräs Finncon08:n teemoista. Nämä kaksi aihetta, utopiat ja nuorisokirjallisuus, voi tutkimuksessa yhdistää, mutta paperi voi myös käsitellä vain toista aihetta. Tutkimuksen kohteena voivat puolestaan olla kirjat, elokuvat, tv-sarjat tai muut scifiksi tai fantasiaksi laskettavat kulttuurituotteet. Toivomme saavamme tutkijatapaamiseen papereita teemoihin sopivista tutkimuksista, olipa tavoitteena essee, seminaarityö tai väitöskirja. Paperit voivat olla joko suomeksi tai englanniksi.

Tutkijatapaamisen tavoitteena on edistää monitieteistä suomalaisen tieteiskirjallisuuden ja fantasian tutkimusta sekä suomalaisen tutkijaverkoston kansainvälistymistä. Työskentelyä ohjaavat tutkija Farah Mendlesohn (Middlesex University, London), prof. Matti Savolainen (TaY), prof. Liisa Rantalaiho (TaY), prof. Frans Mäyrä (TaY), tutkija Irma Hirsjärvi (JY), ja tutkija Markku Soikkeli (TaY).

Lähetä 500 sanan abstrakti aiheestasi 15.5.2008 mennessä Word- tai RTF-tiedostona osoitteeseen markku.t.soikkeli@uta.fi. Väitöskirjaan tai sitä seuraavaan tutkimukseen liittyvien papereiden toivomme olevan englanniksi. Lähetämme tiedon hyväksymisestä ja jatko-ohjeet 1.6. mennessä. Itse seminaariin toivomme 4-8 sivun paperia kultakin. Mikäli osanottajien määrä antaa myöten, käsitellään papereita myös teeman ulkopuolelta.

Huom! PORTTI-lehti on tarjonnut parhaille papereille mahdollisuuden tulla julkaistuiksi artikkeliksi muokattuina. Myös Suomen Tieteiskirjoittajat ry:n lehti KOSMOSKYNÄ ottaa artikkeleita julkaistavaksi.

Järjestäjät: FINFAR – Finnish Network of Fantasy Research, Suomen Nuorisokirjallisuuden Instituutti ja Finncon08.

Koordinaattori Markku Soikkeli (markku.t.soikkeliuta.fi TAI csmasouta.fi)